Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

'The Guardian' esborra l'entrevista que va publicar de Ximo Puig en un suplement publicitari perquè ha acabat “l'acord comercial”

Enllaç de l'entrevista al president de la Generalitat Valenciana que 'The Guardian' ha eliminat en acabar "l'acord comercial".

Sergi Pitarch

0

El periòdic The Guardian ha eliminat recentment de la seua pàgina web l'entrevista que va publicar al novembre de 2016 al president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig. El rotatiu explica en el seu web que retira el contingut perquè ha finalitzat l'“acord comercial” al mateix temps que confirma, com havia fet des del principi, que l'entrevista, que van reproduir alguns mitjans valencians com si fóra informació, estava en un suport de publicitat.

El prestigiós periòdic britànic reafirma així el que va publicar eldiario.es en el seu moment quan va explicar que l'entrevista era un publireportatge gestionat per l'empresa The Report Company. En aquell moment, fonts de l'empresa van explicar que no havia rebut ni un euro per facilitar la publicació de l'entrevista a Ximo Puig en els espais que contracten assíduament en The Guardian per a promocionar empreses o governs.

Però la Generalitat Valenciana sí que va fer un pagament a The Guardian en les mateixes dates en les quals es va publicar l'entrevista a Ximo Puig. En concret, 43.000 euros que des de Presidència van justificar com l'abonament d'un especial sobre la Comunitat Valenciana publicat en el mitjà britànic i que va coincidir amb una fira de turisme a la qual va acudir el president per a promocionar el territori.

The Guardian, com posa en evidència l'eliminació de la peça, no oculta que l'entrevista és publicitat. De fet, ja ho advertia així quan es va publicar amb aquesta frase al final del text: “This interview was carried out under the initiative of The Report Company, which paid for this content” (Aquesta entrevista va ser realitzada sota la iniciativa de The Report Company, que va pagar per aquest contingut). No com les xarxes socials de la Generalitat Valenciana, que van promocionar les declaracions com si d'un treball amb periodistes del rotatiu britànic es tractara.

📰 'Hacer de las exportaciones prioridad, nos ha salvado de un complicado contexto económico' @ximopuig en @guardian https://t.co/FDhPQ3jjNu pic.twitter.com/Dk0NgGjJmG — Generalitat (@generalitat) 6 de noviembre de 2016

Etiquetas
stats