Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

L’última oportunitat de Jaouad Tougane, el campió de marató que es va convertir en lladre

Jaouad Tougane en una proba al 2016

Miguel Giménez

València —

Jaouad Tougane és un atleta marroquí (Marràqueix, 1992) que l’any 2018 es va convertir en campió autonòmic de marató en la prestigiosa cursa de València corrent per als colors del Playas de Castellón. Tougane, que va arribar a Espanya sent un xiquet i es va establir a Guadalajara als 12 anys, té una marca de 2 hores, 13 minuts i 35 segons en marató i de 13 minuts, 16 segons i 12 centèsimes en la prova de 5.000 metres, en què va estar a punt de representar el país nord-africà en els Jocs Olímpics de Rio de Janeiro del 2016 —no va acudir a la cita, ja que hi va renunciar.

Tougane, però, no és notícia pels seus èxits esportius. Aquesta mateixa setmana l’esportista marroquí ha sigut detingut per diversos furts en un centre comercial de València i ja acumula prop d’una vintena d’arrestos per diversos delictes en els últims mesos. El jove atleta va reincidir el mateix dia, poc després d’haver eixit dels jutjats amb l’acte de llibertat signat pel jutge de guàrdia quan, tal com relatava el diari Las Provincias, va tractar d’escapar amb la motxilla on portava els efectes que havia robat anteriorment (dues depiladores i una cafetera valorades en més de 400 euros).

Aquesta vegada, Tougane va haver de passar la nit al calabós abans de tornar a ser jutjat. La jutgessa va eximir l’esportista de complir la pena de tres mesos de presó per un delicte de furt amb la condició que Tougane no torne a delinquir en un termini de tres anys; la prohibició d’anar al centre comercial on va cometre els furts durant aquest mateix període; i l’obligació de sotmetre’s a un tractament de desintoxicació per a toxicòmans.

I és que la història es repeteix. L’atleta marroquí ja va ser detingut al juliol dues vegades per haver protagonitzat quatre fets delictius, pels quals va ser jutjat. En concret, llavors se li va imputar el robatori de la bossa de mà a una dona; l’extracció de bitllets d’una caixa registradora; el furt d’una depiladora en un centre comercial i el robatori en aquestes mateixes dependències pel qual va ser sorprés per diversos agents de la policia.

Arran de conéixer-se aquests fets, el seu club, el Playas de Castellón, va decidir donar-li la baixa i ha assegurat que aquesta conducta és “completament inadequada i que va en contra dels valors del club i de la justícia mateixa”.

Jaouad, que viu al carrer, acumula prop d’una vintena d’arrestos pels delictes de furt, robatori amb violència, estafa, resistència i infracció de la Llei d’Estrangeria, i encara té uns quants judicis pendents.

Etiquetas
stats