Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La alcaldesa de Marbella cancela en Luxemburgo la hipoteca de tres millones
La última entrega de MAR confirma el fraude fiscal de la pareja de Ayuso
Opinión - El problema de los tres gorros. Por Elisa Beni

El Defensor del Poble suspén la investigació al CIE de València per la mort d’un jove en aïllament perquè està judicialitzada

Una acció protagonitzada per ‘CIE, no’ enfront del Centre d’Internament d’Estrangers de Sapadors, a València.

Lucas Marco

València —

0

El Defensor del Poble, Francisco Fernández Marugán, ha suspés la investigació que va obrir, a petició de la campanya ‘CIE, no’, per la mort del jove marroquí Marouane Abouobaida en una cel·la d’aïllament el 15 de juliol. Ho indica així en una notificació del 6 de novembre enviada als integrants de la campanya pel tancament del CIE de Sapadors.

L’organisme públic suspén “per imperatiu legal” la investigació que va obrir a l’agost després de la queixa rebuda, ja que el cas de la mort del jove està en fase d’instrucció en un jutjat. El titular del Jutjat d’Instrucció número 10 de València, que investiga el suïcidi, practica a hores d’ara les proves. La investigació del Defensor del Poble s’ha suspés per a “preservar el principi constitucional d’independència judicial”, assenyala Fernández Marugán.

Dimecres passat, tal com va informar aquest diari, dos tècnics del Mecanisme Nacional de Prevenció de la Tortura, adscrit al Defensor del Poble, van visitar per sorpresa les instal·lacions del CIE de Sapadors. La inspecció, desvinculada del cas de la mort del jove segons les fonts consultades, era rutinària. Els tècnics, com és habitual en aquest tipus de visites, es van entrevistar amb interns i amb els responsables del CIE.

Després de les comprovacions al recinte, els tècnics del Mecanisme Nacional de Prevenció de la Tortura emetran les seues recomanacions i conclusions en una fitxa de seguiment de la visita. 

Etiquetas
stats