Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

L’Agència de la Innovació adjudica un assessorament amb una baixa del 30% a una firma investigada per pactar preus

Ximo Puig, president d’AVI, amb el vicepresident executiu de l’entitat Andrés García Reche.

Sergi Pitarch

València —

0

L’Agència Valenciana de la Innovació ha adjudicat l’assistència i l’assessorament especialitzat en compra pública innovadora a una consultora investigada per la Comissió Nacional del Mercat i la Competència per pactar preus amb els seus rivals en el mercat. Idom Consulting, Engineering, Achitecture SAU, que ha fet una rebaixa sobre la licitació inicial d’un 30%, ha sigut l’única empresa que s’ha presentat al concurs.

La CNMC ha obert un expedient des de principis d’any per possible manipulació i repartiment de licitacions en el mercat de serveis de consultoria a onze empreses i dos directius. A més d’Idom, estan sent investigades Deloitte, Pricewaterhousecoopers, T-Systems, Indra Sistemas, Altia Consultores o Regio Plus, perquè s’observen “indicis racionals” de possibles pràctiques anticompetitives en la licitació de contractes, principalment públiques i en el territori nacional.

El contracte amb l’IVA inclòs va eixir per 131.227 euros i l’empresa va rebaixar el preu fins a 92.238 euros. El contracte consisteix a assessorar els empleats de l’AVI en la compra pública d’innovació, un tipus de contracte públic que permet millorar un servei o cobrir una necessitat mitjançant la demanda de solucions innovadores no presents en el mercat.

També farà un mapa de demanda primerenca d’administracions, inclosos ajuntaments, per conéixer quins serveis es poden resoldre amb compra pública d’innovació.

Fonts de l’AVI han explicat que coneixen la investigació de Competència, però que no és motiu per a excloure una licitadora, atés que “no hi ha sentència ferma”. A més, afigen, “l’empresa que ha guanyat té una gran reputació en la compra pública d’innovació”.

Etiquetas
stats