Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Coeducació contra la violència masclista: polítiques transversals a escala municipal i l’atenció centrada en els menors

Un cartell que identifica la localitat com a municipi “protegit” contra la violència masclista a la Pobla de Vallbona.

Miguel Giménez

València —

0

El 22 d’octubre passat, un home de 54 anys –que ja havia sigut condemnat prèviament per violència de gènere– assassinava l’exparella a la localitat de Dénia, una dona de 44 anys. Ja hi ha 48 assassinades per les parelles o exparelles en aquest any, que a més ha deixat 37 menors orfes. Des que consten registres, a la Comunitat Valenciana una dona ha mort víctima de la violència masclista cada mes i mig, i 21,5 de cada 10.000 figuren com a víctimes en els registres, xifres que demostren la magnitud del problema.

Al setembre va fer dos anys que es va signar el Pacte Valencià contra la Violència de Gènere que, entre altres mesures, preveia l’equiparació de les víctimes de violència de gènere amb les del terrorisme i aquest mes de novembre es compleix el primer aniversari del naixement de la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere, impulsada per la Diputació de València i a què estan adherides 62 localitats.

Precisament, el 29 de novembre se celebrarà a València l’assemblea anual de la Plataforma de Municipis Protegits, una cita en què es presentarà la nova estratègia en la lluita contra aquesta xacra, centrada en la coeducació i l’atenció als menors en l’àmbit municipal i més enllà de l’entorn escolar. “Es tracta d’implementar polítiques transversals, d’atacar el problema des de diferents àmbits”, explica la diputada provincial d’Igualtat, la socialista Isabel García, amb l’objectiu d’evolucionar envers “municipis coeducatius”.

La Diputació de València habilitarà una línia de subvencions per als ajuntaments que formen la plataforma dirigida a fomentar, d’una banda, la coeducació en l’àmbit familiar, la comunitat educativa i els agents socials implicats als ajuntaments a través de jornades formatives.

D’altra banda, es vol impartir formació específica en la prevenció de la violència de gènere exercida principalment en la infància, l’adolescència i la joventut, davant l’augment tan alarmant que recullen les últimes estadístiques. La formació consta, com no pot ser d’una altra manera, com a base en aquest treball contra la violència de gènere des de les edats més primerenques.

En paraules de la diputada d’Igualtat, “els municipis són l’Administració més pròxima a la ciutadania i tenen un contacte molt pròxim amb les aules i les famílies que han d’aprofitar per a insistir en aquesta formació i sensibilització contra la violència de gènere”. La formació “és fonamental en tots els àmbits, però entre la població més jove és prioritària”.

Així, es pretén reforçar la coordinació amb els serveis socials dels ajuntaments i posar a la seua disposició pautes per al professorat i per als responsables de clubs esportius, bandes de música i qualsevol col·lectiu o activitat en què participen menors. Es tracta de complementar la faena que es desenvolupa als centres educatius en aquest sentit.

Etiquetas
stats