Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
ÀUDIOS

Uns enregistraments al testimoni protegit del cas Polop qüestionen la seua declaració acusatòria en què se sosté el judici

El que va ser alcalde de Polop (Alacant), Alejandro Ponsoda, assassinat en 2007.

Artur Balaguer

Dénia —

0

Les punxades telefòniques de l’operació Músculos, que es van produir durant l’estiu del 2007, són la principal prova de càrrec de les defenses per a desmuntar la versió del testimoni protegit del cas Polop. Tant, que poden ser un punt d’inflexió en l’enjudiciament per l’assassinat de l’exalcalde polopí, Alejandro Ponsoda, del PP, que es jutja amb un jurat popular aquest mes de gener en l’Audiència d’Alacant.

El cas Músculos, com el va anomenar la Policia, es referia a una investigació sobre una xarxa de tràfic de substàncies anabolitzants i estupefaents a la Marina Alta que va instruir un jutjat de Dénia i en què es va veure involucrat el testimoni protegit (TP), la declaració acusatòria del qual en el cas Polop ha portat al banc dels acusats el successor de Ponsoda en l’Alcaldia, Juan Cano, també del PP, l’amo i el gerent del club Mesalina, Pedro Hermosilla i Ariel Gatto, respectivament; els pretesos sicaris Raúl Montero Trevejo, Robert Franek i Radim Rakowski, i un empresari del calçat de la localitat, Salvador Ros.

El TP va declarar l’estiu del 2019, quasi dos anys després que fora tirotejat Ponsoda a les portes de sa casa, que dos anys abans, quan treballava de porter en el club Mesalina, li van oferir a ell, que havia treballat de mercenari per a governs i guerrilles a Àfrica, matar el regidor, una faena que va rebutjar, cosa que no va ser obstacle perquè donara en el reservat del bordell de Benidorm on es va produir la reunió els noms dels tres sicaris que hui s’asseuen al banc dels acusats.

No obstant això, els enregistraments del cas Músculos, un operatiu policial i del Jutjat número 4 de Dénia, que va autoritzar la punxada dels telèfons mòbils del propietari i la dona d’un parell de locutoris deniers en què es venien estupefaents i, fins i tot, acudien consumidors habituals d’anabolitzants a injectar-se les seues dosis, contradiuen aquesta versió. Aquest diari ha tingut accés a les punxades, que ja van ser publicades per La Marina Plaça el 2013.

Segons aquests enregistraments, fets entre l’11 de juny i el 18 de setembre de 2007, les veus dels quals s’ofereixen distorsionades per protegir la identitat del testimoni, TP es va moure entre Benidorm i algunes localitats de la Marina Alta, com Dénia, el Verger o Pego, i fins i tot Villena, on va ser contractat per un local com a vigilant durant les festes de Moros i Cristians d’aquesta localitat. A qualsevol hora del dia, nit i matinada. Però no hi ha ni rastre que treballara en el club Mesalina, on va dir a la policia que exercia de porter l’estiu del 2007 i on, segons va declarar l’11 de juliol de 2009 en seu policial i els dies 15 de juliol i 3 de desembre del mateix any davant la jutgessa que instruïa el cas, li van oferir i es va tramar l’assassinat d’Alejandro Ponsoda.

És més, el 10 de setembre de 2007, en ple estiu, quan va dir que era porter del Mesalina, el capitost de la xarxa, amo dels locutoris, li ofereix faena en un club del Verger i el mateix TP assegura que la necessitava, perquè en aqueix moment no tenia una altra cosa.

Una setmana més tard, el 18 de setembre, la Policia intercepta un altre enregistrament en la qual el cap de TP li ofereix una altra faena de porter en una discoteca de la Marina Alta.

Ben al contrari del que assegura, TP parla del club Mesalina amb el seu soci d’operacions il·lícites com un dels llocs on tenien clients per als seus negocis térbols. Aquest enregistrament, que va ser captat precisament el 30 d’agost de 2007 a les 20.28 hores, deixa clar que aquella nit el testimoni protegit volia recaptar diners dels seus clients i anar-se’n prompte a casa, i també que pretenia anar al Mesalina, però no precisament a treballar-hi:

El testimoni protegit gaudeix hui d’una identitat nova i, fins i tot, va ser habilitat el 2011 com a vigilant de seguretat per la Direcció General de la Policia i Guàrdia Civil per a poder exercir de porter de discoteca, a pesar dels seus nombrosos antecedents policials. Quan va ser detingut en l’operació Músculos va dir a la policia que treballava de “porter en discoteques i monitor de gimnàs”, i va arribar a dir al seu soci en un SMS: “Ja saps que aquesta és la meua única faena”.

Dels més de 100 enregistraments de veu del testimoni protegit del cas Polop en els mesos d’estiu del 2007 que van estar a la disposició del Jutjat de Dénia com a part de l’operació Músculos, en cap figura TP treballant o vinculat d’alguna manera al club Mesalina. Ans al contrari, apareix sempre en diferents poblacions, a diferents hores, treballant esporàdicament a Villena o buscant faena a través del seu soci d’activitats il·legals, a les quals es dedicava pràcticament en exclusiva durant aquella època.

Si el pes de l’acusació recau en les testificals del TP, la major part del pes de les defenses se sustenta en aquests enregistraments, amb els quals totes elles pretenen demostrar que mentia. Encara que durant l’interrogatori del TP, que està previst dijous, no es podran escoltar, ja que les audicions estan datades d’ací a dues setmanes, els advocats de les defenses basaran una gran part de les seues preguntes en les circumstàncies que van envoltar l’operació Músculos, que pot resultar clau.

Etiquetas
stats