Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

L'exdiputat de Compromís en el Congrés que va abandonar la coalició perquè està “paralitzada” registra el nou partit Via Mediterrània

Enric Bataller, primer per la dreta, amb Joan Baldoví i l'exdiputada Marta Sorlí.

Sergi Pitarch

0

Els partits polítics són instruments per a transformar la realitat. Així van nàixer i, encara que s'han convertit en eines per a administrar el poder, així ho entenen els seus militants. Enric Bataller, exdiputat de Compromís en la passada legislatura i que es va quedar fora del Parlament en les últimes eleccions generals per la desfeta de la coalició en passar de quatre diputats a un, s'ha donat de baixa de la formació.

En el seu missatge de comiat va carregar durament contra Compromís perquè considera que ha perdut el seu esperit “transformador”. “La utilitat de Compromís ha arribat al punt final”, va sentenciar. Entre els seus arguments, el polític i advocat reconeixia que la coalició té un paper important de “gestió” en la política municipal i autonòmica però irrellevant en l'estatal i europea, “on realment es juga la partida política”. Una vertadera declaració d'intencions.

Aquestes paraules les va dirigir Bataller als seus companys de partit el passat 13 de setembre. Dos dies abans, l'11, l'exdiputat i exmilitant d'Iniciativa, una de les potes de Compromís, registrava al seu nom en el Ministeri de l'Interior el partit Via Mediterrània.

El partit té les sigles ViaMed i el domini www.viamediterrania.es. Els interessats ja poden accedir a la pàgina web que presenta un cartell amb el logo i un rètol de “pròximament”. La formació està registrada en un domicili de València i el seu president i representant legal és Enric Bataller.

L'àmbit territorial de Via Mediterrània és autonòmic, encara que eldiario.es ha telefonat i enviat missatges a Enric Bataller per a preguntar si la seua intenció és presentar llista a les previsibles eleccions generals. De moment, no hi ha hagut resposta.

Etiquetas
stats