Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Compromís subscriu una declaració amb el PP en la Diputació de Castelló en suport a la Policia a Catalunya i en “defensa de la Constitució”

La portaveu adjunta del PP en la Diputació de Castelló, Elena Vicente-Ruiz.

Lucas Marco

El ple de la Diputació de Castelló aprovarà aquest dimarts una declaració institucional consensuada per tots els grups polítics que rebutja els “disturbis i actuacions violentes” a Catalunya i expressa el seu suport a les Forces i Cossos de Seguretat desplegades, incloent la Guàrdia Civil, la Policia Nacional, els Mossos d'Esquadra i policies locals.

La declaració fa una crida al respecte de la legalitat, la defensa de la Constitució i la “unitat democràtica”. “La Diputació de Castelló insisteix que l'exercici de la llibertat d'expressió i de manifestació no pot derivar en cap moment cap a la violència i condemna qualsevol actuació o disturbi que, de manera oportunista, s'empara en aquestes llibertats”, assenyala la declaració.

El Partit Popular va presentar el passat octubre una proposta de declaració per a agrair a les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat la seua actuació a Catalunya “en defensa dels drets civils enfront de la violència”. PSPV i Compromís van presentar el 6 de novembre una moció alternativa i finalment aquest dimarts el Ple aprovarà la declaració institucional, aquesta vegada sí, consensuada amb tots els grups polítics amb representació en la institució provincial.

La declaració consensuada rebutja els “disturbis i les actuacions violentes” produïts a Catalunya després de la sentència del Tribunal Suprem pel “procés” i condemna aquests comportaments “siga quina siga la procedència”. Compromís va defensar durant la negociació del text la “qüestió del dret a la manifestació pacífica”, segons fonts de la formació.

La portaveu adjunta del PP en la Diputació, Elena Vicente-Ruiz, ha agraït al PSPV i a Compromís que s'hagen sumat en un text alternatiu. “L'esperit precisament de la nostra iniciativa del passat octubre era obtindre aquest suport conjunt, perquè creiem que com a institució hem de recolzar als qui han treballat als carrers per a retornar els drets i les llibertats que els violents estaven arrabassant als catalans”, apunta Vicente-Ruiz.

Etiquetas
stats