Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Una denuncia de la extrema derecha lleva al límite al Gobierno de Sánchez
Crónica - El día que Sánchez se declaró humano. Por Esther Palomera
Opinión - El presidente Sánchez no puede ceder

La sisena serà la bona?: Acord verbal entre PSPV, Compromís i Podem per a aprovar una taxa turística municipal el 2021

Els síndics del PSPV (Manolo Mata), Compromís (Fran Ferri) i Unides Podem (Naiara Davó).

Sergi Pitarch

0

El debat sobre les esmenes per a la Llei d’acompanyament per als pressupostos de la Generalitat del 2020 ha servit per a aparcar la taxa turística una vegada més. Això sí, enguany hi ha hagut una diferència substancial. Podem ha retirat la proposta que va fer en tots els debats de pressupostos anteriors i s’ha aconseguit un acord botànic sobre el tema: verbal i per al 2021.

Segons han confirmat fonts de PSPV, Compromís i Podem en les Corts, el 2021 el Govern valencià presentarà una bateria de mesures fiscals “verdes” per a pal·liar els efectes del canvi climàtic. En aquestes modificacions o nous tributs mediambientals s’inclourà la taxa turística, molt en la línia de l’aplicada a les Balears que es va justificar com a contraprestació a l’impacte del turisme en la sostenibilitat del territori.

PSPV i Compromís estan ja convençuts que la taxa turística ha de ser municipal, encara que s’ha de regular de manera autonòmica, perquè els ajuntaments no poden crear tributs o eliminar-ne. Podem, hui dia, encara manté que siga igual en tota la Comunitat Valenciana, però estarien oberts a negociar.

El partit que més avançada té la proposta és Compromís. La iniciativa que es planteja la coalició parteix d’instaurar un impost autonòmic amb un tram municipal en forma de recàrrega voluntària. El tram autonòmic estaria bonificat al 100% i així, a efectes pràctics, es tindria una taxa municipal.

La Generalitat serà la que repartisca la recaptació entre els ajuntaments que s’hagen adherit al tribut, que només pagaran els turistes perquè es puga destinar a les polítiques municipals que consideren vinculades a la sostenibilitat mediambiental i social.

A la taxa turística es continua oposant el sector i el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer. De la seua banda, té aliats molt potents com l’Ajuntament de València.

Etiquetas
stats