Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
Sobre este blog

Secció de cultura de l'edició valenciana d'elDiario.es.

Tudi Torró pren possessió aquest divendres com a membre de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua

La pedagoga i professora Tudi Torró Ferrero.

elDiariocv

València —

0

La pedagoga i professora Tudi Torró Ferrero (Ontinyent, 1955) prendrà demà possessió del càrrec de membre de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, en substitució de la desapareguda Carme Miquel, en l’acte que presidit per Ximo Puig se celebrarà en la Sala Daurada del Palau de la Generalitat.

L’activitat de la nova acadèmica ha estat sempre relacionada amb l’ensenyament, la coordinació docent i la gestió educativa. Defensora de la llengua i de l’escola pública en valencià, al llarg de la seua vida professional ha ocupat diferents càrrecs en la Universitat d’Alacant i en la Conselleria d’Educació, com a inspectora i directora territorial a Alacant.

L’experiència docent de Tudi Torró s’ha plasmat amb la publicació de llibres i materials educatius per a Primària i Secundària, treballs que han servit de referència a molts mestres i pedagogs. Igualment, la nova acadèmica ha sigut guardona amb el Premi Federació Escola Valenciana, el Jaume I d’Elx, el Vicent Ventura o el Joan Baptista Basset, entre altres.

La seua activitat divulgadora i el seu compromís per la llengua i la cultura valencianes va propiciar l’elecció de Torró en el Ple de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua del passat huit de novembre. Resident a Elx, un del seus propòsits serà treballar des de l’AVL per a millorar la situació del valencià en les comarques del sud, especialment en la Vega Baixa.

Sobre este blog

Secció de cultura de l'edició valenciana d'elDiario.es.

Etiquetas
stats