Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
Sobre este blog

Secció de cultura de l'edició valenciana d'elDiario.es.

Mor a Barcelona als 76 anys d'edat l'escriptora valenciana Isabel-Clara Simó

L'escriptora valenciana Isabel-Clara Simó.

elDiariocv

València —

0

L'escriptora valenciana Isabel-Clara Simó ha mort als 76 anys a Barcelona. L'autora, nascuda el 4 d'abril de 1943, es va llicenciar en Filosofia a la Universitat de València, es va traslladar a Catalunya, on va exercir en periodisme i va iniciar la seua trajectòria amb la consecució del Premi Víctor Català.

Després de dècades dedicada a l'escriptura i amb una cinquantena de títols, Simó havia sigut distingida amb la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya, a part de ser membre de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana (AELC) i guanyadora del 49 Premi d'Honor dels Lletres Catalanes.

Simó ha sigut una de les figures més prolífiques i populars de la literatura en valencià, amb una cinquantena llarga d'obres principalment de narrativa però també de poesia, teatre, assaig i guions televisius. Júlia (1983), la seua primera novel·la, és tal vegada el seu llibre més conegut. També va publicar Històries perverses (1992, premi Crítica Serra d'Or), La salvatge (1993, Premi Sant Jordi), Dones (1997) o Amor meva (2010, Premi Joanot Martorell), entre altres títols.

Sobre este blog

Secció de cultura de l'edició valenciana d'elDiario.es.

Etiquetas
stats