Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Residencias oficiales vacías: siete comunidades pagan casas para sus presidentes
Las empresas se saltan la desconexión digital: Me han llamado hasta en el tanatorio
OPINIÓN | 'Milei insulta a España y la derecha patriótica calla', por Marco Schwartz

Paterna sobrevola amb drons La Vallesa per a garantir la prevenció d'incendis forestals

La policia de Paterna vigila la massa forestal de la Vallesa.

Toni Cuquerella

0

Amb l'objectiu de reforçar la protecció i prevenció d'incendis forestals en el bosc de La Vallesa davant la proximitat de l'estiu, els agents de la Unitat de Drons de la Policia Local de Paterna, dependent de la Unitat d'Emergències i Medi Ambient (UEMA), estan sobrevolant amb drons aquest paratge natural per a dur a terme una supervisió exhaustiva de les masses forestals de La Vallesa i de la interfície urbana de La Canyada.

D'aquesta manera, aquestes tasques de vigilància se sumen als agents de la brigada forestal de GESPA i de la Unitat de Medi Ambient de la Policia que continuen permanentment pendents de la zona durant tot l'any.

Així ho ha anunciat la Tinenta Alcalde d'Interior, Mobilitat i Sostenibilitat, Nuria Campos qui ha destacat “la importància de planificar i avançar-se a l'arribada de la calor i reforçar els mitjans humans i tècnics per a protegir el nostre patrimoni natural en un context cada vegada més afectat pel canvi climàtic”.

Així mateix, Campos ha recordat que a més de l'operatiu especial que es va dur a terme amb motiu de la Setmana Santa a la fi de març, període en el qual aquest espai natural sol estar més concorregut pel nombre d'usuaris, durant tot l'any també es realitzen diverses labors per a la prevenció d'incendis forestals i es compta amb diversos sistemes de vigilància com la torre de La Vallesa, els detectors de fum, les cambres tèrmiques o les torres de canons d'aigua del Projecte GUARDIAN.

En aquest sentit, la Tinenta Alcalde ha explicat que des de la Sala de Control de Policia Local de Paterna, els agents supervisen i monitoren els sistemes de suport de vigilància Sentinel que, a través de càmeres i infrarojos, detecta possibles fums i variacions tèrmiques.

Etiquetas
stats