Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Concentració davant els jutjats de Barcelona per demanar l'excarceració del manter Sidil Moctar

La manifestació per la llibertat de Sidil Moctar al seu pas per l'Estació del Nord

Yeray S. Iborra

Els venedors ambulants han tornat a concentrar-se per demanar l'excarceració de Sidil Moctar, en presó preventiva des del passat divendres 20 de maig per colpejar a un membre de la Guàrdia Urbana amb una branca a la Barceloneta després d'una batussa. Aquest dimecres els manters han tornat a prendre el carrer, aquesta vegada davant els jutjats del passeig de Lluís Companys i al crit de “Sidil, llibertat”; lema que ja es va escoltar a la manifestació que els venedors ambulants van protagonitzar el passat 25 de maig i que va recórrer la Gran Via de Barcelona.

Centenars de venedors ambulants van mostrar en aquella ocasió el seu suport a Sidil Moctar, que compleix una vintena de dies en presó preventiva, a petició de la Guàrdia Urbana i la Fiscalia en base a un vídeo editat de nou segons en què es veu al detingut fugir de la policia a la Barceloneta i posteriorment donar un cop amb una branca a un agent de la policia local. El seu advocat considera aquesta mesura desproporcionada però la jutgessa l'ha mantingut, basant-se en “la condició d'estranger de l'investigat” i la seva “manca d'arrelament”. Els venedors van emmarcar en el seu dia la filtració del vídeo i la condemna dins d'una campanya policial i política per “preparar el terreny per a la mà dura” i convèncer l'opinió pública que “una mica més de repressió és necessària” contra el col·lectiu.

“S'ha acabat la por i el silenci a denunciar la violència policial”, ha dit Aziz Faye, membre del Sindicat Popular de Venedors Ambulants, ja a la Plaça Sant Jaume, després que la concentració davant els jutjats d'Arc de Triomf de les 12h s'hagi convertit en una marxa fins a l'Ajuntament.

La concentració per Sidil Moctar es produeix un dia després de la manifestació contra la reobertura i pel tancament definitiu del CIE de la Zona Franca que va recórrer la Via Laietana de Barcelona aquest dimarts. “Sidil Moctar és a la presó per negre i pobre. I per rebel”, va comentar després de la marxa el mateix Faye, una consigna que també s'ha repetit davant els jutjats aquest dimecres. Faye va aprofitar per recordar la “persecució” que reben alguns col·lectius i que “es manifesta en accions com el desallotjament de l'Espai del Immigrant o detencions com la de Sidil Moctar”.

Els manters han anunciat que sortiran al carrer fins que es produeixi la sortida de presó de Sidil Moctar i es “reconegui la dignitat” del col·lectiu i la seva condició de treballadors.

Etiquetas
stats